[ad_1]
خبرگزاری مهر ؛ گروه جامعه_ فاطمه میرزا جعفری: حاشیه نشینی یکی از مشکلات تحت پدیده آسیب های اجتماعی است و یکی از مسائل مهمی است که در بافت شهرهای مدرن به وجود می آید و زمینه را برای سایر آسیب های اجتماعی فراهم می کند ، اما یکی از نکات مهمی است که حاشیه را افزایش می دهد. نشسته مهاجرت است؟
متأسفانه مشکلات اقتصادی و افزایش قیمت مسکن از دلایل اصلی افزایش حاشیه نشینی است. همچنین خریدها مجبور به اقامت و سرمایه گذاری در شهرهای اقماری مانند پرند و پردیس شده اند. مهاجرت روزافزون ساکنان تهرانی به این شهرهای تازه تاسیس و آمار بالای فروش و اجاره ها باعث گسترش و توسعه روزافزون ساخت و ساز در آنها شده است.
پرند و پردی از جمله شهرهایی در حومه تهران هستند که در سال های اخیر با مهاجرت های زیادی همراه بوده اند.این شهر افزایش یافته است ، در حالی که بسیاری از کارشناسان شهری معتقدند توسعه این حومه می تواند تهدیدی جدی برای کلانشهر تهران باشد. مناطقی که در گذشته نه چندان دور تمایلی به زندگی وجود نداشت ، اکنون این محل اقامت دائمی بسیاری از افرادی شده است که تمام تلاش خود را برای ماندن در پایتخت می کنند. چرا می پرسی؟ واضح است که پاسخ این س toال به توزیع ناعادلانه خدمات اجتماعی در شهرها و روستاهای کوچک باز می گردد ، در حالی که همین شهرها نیز با کمبود امکانات و آسیب های اجتماعی فراوان روبرو هستند.
اثرات موقعیت جغرافیایی شهرک ها بر آسیب های رو به رشد اجتماعی
اما همانطور که گفته شد مهاجرت از روستاها و شهرهای کوچک یکی از دلایل رشد مناطق حومه ای به ویژه در شهرهای مذکور در قلب پایتخت است ، اما اگر نگاهی دقیق به آسیب های اجتماعی در این شهرها بیندازیم. ، ما به وضوح تفاوت هایی را احساس خواهیم کرد. محل ساخت این شهرها ، به عنوان مثال شهر پردیس ، به دلیل موقعیت آن در آب و هوای مطبوع و مجاورت رودخن و بومهن ، با آسیب های مختلف اجتماعی از سوی پرند ، که در نزدیکی رباط واقع شده است ، مواجه است. کریم ؛ به عبارت دیگر ، هرچه زمینه فرهنگی ، اجتماعی و روانی شهر و حومه متفاوت تر باشد ، احتمال آسیب های اجتماعی بیشتر است.
وقتی بافت شهر از نظر دین ، فرهنگ و قومیت بسیار متفاوت باشد ، نوعی بی نظمی اجتماعی به وجود می آید که منجر به آسیب های اجتماعی می شود. مطمئناً شما نیز به خاطر دارید که در گذشته ، از آنجا که مهاجرت از شهرها و روستاهای کوچک چندان افزایش نیافته بود ، افرادی که در یک محله زندگی می کردند یکدیگر را به خوبی می شناختند و به نوعی این امر باعث کاهش آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد ، سرقت ، فساد می شد. ، طلاق و سایر جنایات اجتماعی ؛ اما طبیعی است که افزایش ساخت و ساز مسکن ارزان تر در نزدیکی پایتخت فرصتی را برای افرادی فراهم می کند که آماده اند تا تمام عمر خود را در شهرها و روستاهای کوچک سپری کنند ، به این امید که از فرصت های شغلی استفاده کرده و به پایتخت سفر کنند. در اینجا مشخص می شود که آسیب های اجتماعی مانند یک چرخ دنده در هم تنیده شده اند و حل یکی از آنها به تعمیر تجهیزات دیگر بستگی دارد.
وقتی همگونی فرهنگی تبدیل به جرم اجتماعی می شود
امانولا گرای مقدم ، جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد تاثیر موقعیت جغرافیایی در شهرهای پرند و پردیس اظهار داشت: به طور کلی از نظر جامعه شناسی شهری که ما آن را اکولوژی می نامیم ، ارتباط ، بین محیط زندگی و فرهنگ ، وضعیت اقتصادی و اجتماعی ارتباط مستقیمی وجود دارد.
این جامعه شناس گفت: در حال حاضر ، هر کجا که در پایتخت زندگی می کنید ، این محیط با وضعیت اقتصادی ، خانوادگی و شخصی شما مطابقت دارد ، اما به محض بالا یا پایین آمدن اقتصاد شما باید حرکت کنید ، بنابراین مسائل اقتصادی یکی است. به “یکی از موضوعات مهمی که باعث تبادل ترافیک در پایتخت می شود این است که منظور مهاجرت است ، که خود یکی از عوامل گسترش آسیب های اجتماعی است.
گرای مقدم با اشاره به اینکه همین مشکل در شهرهایی مانند اصفهان ، شیراز و مشهد وجود دارد ، تصریح کرد: اصولاً حاشیه نشینی و مهاجرت با جنایت پیوند متقابل دارد ، اما این جنایت بسته به فرهنگ افراد ساکن در آن پیوند متفاوتی دارد. ، به عنوان مثال شهر مذکور ، اگر این افراد از استان خاصی آمده باشند ، نوع جنایات انجام شده متفاوت است.
این جامعه شناس و استاد دانشگاه گفت: همگنی فرهنگی یکی از عواملی است که باعث جرم اجتماعی می شود و در این شهرها نیز وجود دارد؛ به عبارت دیگر ، وقتی همه فرهنگ ها و شهرهای بزرگ و کوچک گرد هم می آیند ، این زمانی است که مردم از به رسمیت شناخته شدن نمی ترسند و تضادهای فرهنگی خود را نشان خواهند داد ، بنابراین طبیعی است که در چنین شرایطی آسیب های اجتماعی رخ دهد. رشد خواهد کرد.
کرایی مقدم گفت: اگر بخواهیم به عوامل افزایش آسیب های اجتماعی در حومه شهرها اشاره کنیم ، باید بگوییم افزایش ترافیک ، افزایش تردد ، مهاجرت و تفاوت های عظیم فرهنگی باعث افزایش آسیب های اجتماعی می شود.
وی در پاسخ به سوالی در مورد ساخت اجتماعی شهرهای جدید گفت: “متأسفانه مردم در یک جامعه اکنون تا حدودی ناشناس شده اند. به عبارت دیگر ، هر کس در قفل خود است و از دیگری خبر ندارد. طبیعی است که در چنین شرایطی مجرمان موقعیتی آسیب های اجتماعی زیادی را ارائه می دهند ، بنابراین آموزش های مناسب در این زمینه باید انجام شود.
این جامعه شناس با اشاره به اینکه تقویت مناطق حومه ای و شهرهای کوچک و روستاها و همچنین مهاجرت معکوس از آسیب های اجتماعی می کاهد ، تصریح کرد: علاوه بر پرداختن به این مسائل مهم ، آموزش شهروندی ضمن تقویت زیرساخت های اقتصادی ، معیشتی ، شهری و زیست محیطی می تواند به بی کمک کند.
[ad_2]