[ad_1]
احسان ارکانی ، عضو کمیته برنامه و بودجه مجلس در مورد کسری بودجه 1400 به مهر گفت: «لایحه بودجه 1400 توسط دولت دوازدهم به مجلس ارائه شد. دولت تدبیر گفته است که می تواند به ارقام درآمدی بودجه برسد. این لایحه به دلیل اینکه معتقد بودیم درآمدهای این لایحه غیر واقعی است و به دلیل کاهش فروش نفت و مشکلات مربوط به تاج ، درآمدهای مالیاتی و نفتی محقق نمی شود ، به مجلس فرستاده شد ، بنابراین این لایحه را تغییر دادیم.
دولت باید 1400 اصلاحیه برای جبران کسری بودجه ارائه دهد
وی گفت: “کسری بودجه همیشه وجود داشته و طبیعی است ، زیرا درآمدها پیش بینی می شود ، اما هزینه ها قطعی است. درآمد محققان همیشه کمتر از پیش بینی بودجه است.” کسری بودجه زمانی جبران ناپذیر می شود که تفاوت بین درآمدهای پیش بینی شده و درآمدهای محقق شده افزایش یابد.
نماینده مردم نیشابور در مجلس گفت: در این موارد دولت ها باید لایحه اصلاحی ارائه دهند و راهی برای کاهش هزینه ها و افزایش درآمدهای مالیاتی و نفتی بیابند.
ارکانی تاکید کرد که اگر دولت کسری بودجه داشته باشد ، باید به طور رسمی لایحه اصلاح بودجه را اعلام و به پارلمان ارائه دهد و به وضوح مشخص کند که قصد دارد در چه زمینه هایی هزینه ها را کاهش دهد و در چه زمینه هایی قصد افزایش درآمد را دارد.
وی گفت: “دولت تصمیم گرفته سیاست های قرارداد را اجرا کند.” لایحه اصلاح بودجه را به مجلس تقدیم می کند باید دید در کدام زمینه ها قصد دارد هزینه ها را کاهش داده و درآمد را افزایش دهد؟
نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیدار رئیس برنامه و سازمان بودجه با کمیسیون برنامه ، گفت: در این جلسه میرکاظمی اعلام کرد به دنبال اجرای سیاست های قراردادی در بودجه است.
پارلمان اجازه نمی دهد سیاست های محدود کننده ای علیه اقشار محروم اعمال شود
آرکانی گفت: “ما پیشنهاد داده ایم که اجرای این سیاست ها با دولت آغاز شود ، حقوق مدیران دولتی و هزینه های جاری وزارتخانه ها و نهادهای دولتی کاهش یابد. کمیسیون گفت که مجلس اجازه نخواهد داد این سیاست ها به مردم و طبقات پایین “
وی گفت دولت باید موضع خود را در مورد کسری بودجه به صراحت ، شفاف و قانونی بیان کند و طرح پیشنهادی خود را به مجلس ارائه دهد.
دولت طرحی را برای جبران کسری بودجه آغاز کرده است
یکی از اعضای کمیته برنامه و بودجه مجلس گفت: دولت تدبیر نیز با مشکل کسری بودجه روبرو شد ، اما لایحه ای برای اصلاح مجلس ارائه نکرد و مشورتی هم نداشت. دولت و وزارت اقتصاد کسری بودجه خود را از بازار سهام و جیب مردم تأمین کرده اند. به همین دلیل ما برای حل مشکل کسری بودجه به همکاری دولت و مجلس و شفافیت برنامه و سازمان بودجه نیاز داریم.
آرکانی گفت که برنامه و سازمان بودجه باید استراتژی ها و تکنیک های خود را برای اجرای سیاست های قراردادی اعلام کنند. ده ها تکنیک و سیاست در این زمینه وجود دارد.
وی با بیان اینکه از میرکاظمی خواسته ایم که برنامه توسعه هفتم را در اسرع وقت به مجلس ارائه دهد ، افزود: دولت روحانی موظف بود تا پایان خردادماه برنامه توسعه هفتم را به مجلس ارائه کند اما این کار را نکرد. ما می خواستیم این لایحه را در اسرع وقت به مجلس ارائه دهیم ، زیرا سیاست ها و بودجه های برنامه ریزی و اقتصادی 1401 منوط به تصویب برنامه توسعه هفتم است.
به گفته دیوان ، تنها 25 درصد از مفاد برنامه ششم توسعه اجرا شده است
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: در این راستا کمیته هایی متشکل از دیوان محاسبات ، مرکز تحقیقات و سازمان برنامه و بودجه تشکیل شد تا چند درصد از مفاد برنامه ششم توسعه بررسی شود. اجرا شده بود بر اساس گزارش غیر رسمی دیوان ، تنها 25 درصد از مفاد برنامه ششم توسعه اجرا شده است. این آمارها بدون توجه به مفاد برنامه ششم توسعه ، عملکرد عادی دستگاه ها را نشان می دهد.
ارکانی گفت: همچنین مقرر شد وزرای کابینه سیزدهم به ترتیب در کمیته برنامه و بودجه حضور داشته باشند و دلایل عدم رعایت 70.8 درصد از مفاد برنامه ششم را اعلام و در یک کارشناس توضیح دهند. نحوه اجرای این مفاد در برنامه آینده.
وی گفت: در برنامه هفتم به دنبال تصویب قوانین و مقرراتی هستیم که قابل اجرا باشد.
[ad_2]