راه نجات کشور از خشکسالی با پروژه های تکنولوژیکی / آبی که نیاز به سرمایه گذار دارد – آژانس مهر | اخبار ایران و جهان

[ad_1]

مهدی شریف زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کاهش بارندگی و تغییر وضعیت منابع آب تجدیدپذیر در کشور ، عدم مدیریت مناسب و بهینه منابع آب ، رشد جمعیت و در نتیجه افزایش مصرف آب خارج از الگوی مصرف بهینه ، برخی از آنها را فرسوده می کند. قابلیت تامین آب و سیستم های توزیع “.. یکی از دلایل مشکلات کم آبی در مناطق مختلف کشور از جمله استان خوزستان است.

دبیر ستاد توسعه فناوری های آب و انرژی معاون وزیر علوم و فناوری در خصوص بحران آب در خوزستان گفت: .. تبدیل شده اند.

وی با بیان اینکه سدهای بیشتری باید از نظر ساخت سد و مدیریت بهینه سدها در این استان گرفته شود ، گفت: یکی از راه های مقابله با بحران کم آبی در این استان بازگشت آب منتقل شده به فلات مرکزی به کانال طبیعی (رودخانه های خوزستان).) است.

وی با اشاره به راه حل دیگر برای حل بحران کم آبی در خوزستان گفت: ترویج و فرهنگ سازی برای بهبود الگوی مصرف و ترمیم زیرساخت های شبکه توزیع آب از دیگر موارد پیشنهادی است.

شریف زاده خاطرنشان کرد: مشکلات احداث نامناسب سد ذخیره آب یا انتقال آن به سایر نقاط کشور با استفاده از روش های دیگر ذخیره آب در سایر نقاط جهان با شرایط اقلیمی مشابه ایران قابل رفع است.

دلیل بحران در هور

دبیر ستاد توسعه فناوری های آب و انرژی معاون وزیر علوم و فناوری ادامه داد: در خوزستان که از طریق سکوهای نفتی می توان از دید استخراج کرد.

شریف زاده ادامه داد: استفاده از منابع آب به همراه روغن در حین فرآیند استخراج ، بازیافت فاضلاب های صنعتی و فناوری های کاهش تبخیر ، استفاده از دستگاه های تصفیه آب سیار ، بازیافت فاضلاب ، توسعه و ترویج الگوی کشاورزی مناسب از مزارع کشاورزی ، کشت و ترویج استفاده صحیح از آب برای کشاورزانی که محصولاتی با نیاز آبی بالا پرورش نمی دهند ، مدیریت مناسب مخازن سدها ، کنترل کیفی و تصفیه آب از مزارع ، تعمیر و نوسازی شبکه های آبیاری و تجهیزات مجهز به آنها از دیگر راهکارهای علمی برای این مشکلات را حل کنید

وی گفت: فرصت ها و فناوری های علمی زیادی در کشور وجود دارد که می توان با استفاده صحیح و به موقع از آنها و ایجاد هسته علمی و اجرایی م withثر با تجربه و تجربه علمی کافی در این زمینه و با الگوبرداری موفقیت آمیز به حداقل رساند. در سایر کشورها ، از جمله استخراج آب از دریا و باران ، می توانند برای موارد فنی در ایران استفاده شوند.

مدل سازی روشهای علمی خارجی

به گفته وی ، با تمرکز بر موضوع بومی سازی فناوری و حمایت از فناوری های محلی ، ضمن بررسی امکان سنجی این موضوع (از لحاظ فنی ، شباهت آب و هوایی ، شرایط اجتماعی و …) می توان از کارهای موفق خارجی الگو گرفت.

دبیر مرکز توسعه فناوری های آب و انرژی علم و فناوری گفت: در مدت کوتاهی و برای حل مشکل بسیاری از روستاهای این استان که فاقد آب هستند ، اولین قدم تأمین اعتبار کافی برای تأمین است. آب کافی و سالم همراه با مخزن به این مناطق و استفاده از این یکی از سیستم های متحرک برای تامین آب و تصفیه است. در عین حال ، باید منابع کافی ایجاد شود و یک تیم علمی و اجرایی قوی برای تفکر جهادی در مورد لوله های آب در این مناطق.

وی ادامه داد: راه حل هایی مانند تعمیر و بازسازی و ایجاد زیرساخت مناسب کاملاً به مسائل مالی بستگی دارد و در صورت تأمین بودجه می توان این کار را به سرعت انجام داد.

شریف زاده با اشاره به راه حل های بلندمدت بحران در خوزستان گفت: سرمایه گذاری های لازم برای کاهش آلودگی و شوری آب ، بهبود کشت یا محصولات مقاوم به شوری ، استفاده از آب شیرین کن ، تصفیه فاضلاب های خانگی ، استفاده از فاضلاب منجر به استخراج منابع نفتی می شود. به “استفاده از فناوری های م toثر برای کاهش تبخیر آب از سطح سدها راه حل های طولانی مدت است که می تواند در این استان اجرا شود.

وی در پاسخ به این س ifال که آیا تاکنون مقامات دولتی به دنبال راه حل علمی برای مشکلات استان بوده اند ، می گوید: با توجه به ضرورت نظارت بر مشکلات مردم استان و اهمیت موضوع ، برخی موارد پیگیری شده است ، اما این مشکلات به موارد بیشتری نیاز دارد. جدیت و پیگیری “

سرمایه گذاران انتظار پروژه های فناوری هیدرولیک را دارند

به گفته وی ، بسیاری از محققان کشور در زمینه های مختلف نمک زدایی ، تصفیه فاضلاب ، بازیافت فاضلاب ، شور شدن ، کاهش تبخیر آب و احیای زمین و … کارهای موفقی ارائه کرده اند ، بسیاری از این پروژه ها در صورت داشتن سرمایه گذار. مناسب برای اجرا.

دبیر ستاد توسعه فناوری های آب و انرژی معاون وزیر علوم و فناوری افزود: بسیاری از این پروژه ها به دلیل کمبود سرمایه گذار یا سهل انگاری همچنان پروژه دانشگاهی باقی می مانند.

دبیر ستاد توسعه فناوری های آب و انرژی افزود: تشویق و کمک به عوامل اجرایی فناوری های موفق محلی یکی دیگر از عناصر ضروری برای اجرای این پروژه ها است.

شریف زاده در پاسخ به این س ifال که آیا دولت از این طرح ها استقبال می کند یا خیر ، گفت: استقبال از راه حل های فناوری برای مشکلات یکی از رویکردهای مهم دولت ها است. بنابراین ، برای دستیابی به نتایج مطلوب ، اجرای این پروژه ها مستلزم حمایت بیشتر دولت و مشارکت سرمایه گذاران و همکاری نهادهای دولتی و آزار جدی مقامات محلی در استان ها است.

دبیر ستاد توسعه فناوری های آب و انرژی معاونت علمی و فناوری وزیر صنعت تصریح کرد: احداث کارخانه های آب شیرین کن و … برای اداره تامین آب آشامیدنی ضروری است. برای بخش کشاورزی ، نیاز به معرفی روشهای آبیاری جدید ، ترویج روشهای کشاورزی مناسب یا ساخت تصفیه خانه های فاضلاب مطابق با استاندارد کشاورزی است.

وی در پاسخ به اینکه چگونه می توان از پروژه های ارائه شده توسط محققان در کشور استفاده کرد ، گفت: با حمایت از توسعه و اجرای پروژه های موفق ، ارتباط و معرفی فن آوران به صاحبان صنایع و سازمان ها و کمک به جلب حمایت و مشارکت سرمایه گذاران be او مشکلات این استان را حل کرد.

تفاوت بین صاحبان فناوری و سازمان ها دلیل اصلی بحران در خوزستان است

شریف زاده با اشاره به چالش اصلی استان خوزستان گفت: از جمله چالش های اصلی عدم اجرای پروژه ها فاصله بین صاحبان فناوری با سازمان ها و صنایع ، کمبود بودجه و ضعف تبلیغات و اطلاع رسانی علت مشکلات استان خوزستان است. به “

وی گفت: اگرچه استان خوزستان امسال از نظر آب وضعیت بدی دارد اما نباید از پیدایش خشکسالی چشم پوشی کرد. مردم و … و در صورت خشکسالی ، خود را به شکل آسیب به کشاورزی ، تهدید امنیت غذایی و … نشان می دهد ، بنابراین ، این مشکلات باید به طور جامع و با قطع مقطعی ، مگر در مواردی که سریع حل شود ، برطرف شود. برای جلوگیری از آسیب های بیش از حد جلوگیری کنید.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید