[ad_1]
دکتر مهدی گلشنی در گفتگو با مهر ، در پاسخ به اصلاح و تنظیم پیش نویس آئین نامه جدید برای ارتقا profess اساتید و تلاش برای تصویب این آیین نامه در شورای عالی انقلاب فرهنگی در دو جلسه دیگر دولت ، گفت: : این آیین نامه دارای نقاط مثبت بسیاری است ، اما نقاط ضعفی نیز وجود دارد ، بنابراین در دولت جدید باید معیارهای افزایش اساتید از ابتدا با حضور تعدادی از دانشمندان در نظر گرفته شود ، که از نظر تعداد مقاله بزرگترین نیستند ، اما از نظر درک و اهمیت بین المللی و همچنین نخبگان دارای اهمیت هستند. از این دولت جلسه ای باقی نمانده است.
وی با بیان اینکه در مورد قوانین تربیت استاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی از حدود 10 به 15 صحبت می کند ، افزود: حدود 8 سال قبل از پیروزی انقلاب به ایران آمدم و در دانشگاه صنعتی شریف کار کردم. این کاملاً طبیعی بود ، یعنی اگر کسی مقاله ای بنویسد ، قطعاً آن را برای چاپ می فرستد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در دهه 1370 قانونی تصویب شد که مقالات در ژورنال های مندرج در پایگاه داده ISI را بسیار ارزشمند می کرد و از آن زمان فروشگاه راه اندازی شده است. تحمیل استعمار غرب ، چرا؟ چون مردم شروع به نوشتن مقاله کردند.
عدم رعایت الزامات مقام معظم رهبری در قوانین ترفیع
وی یادآور شد: از آنجا که افزایش سالیانه استادان و پذیرش آنها به مقاله بستگی داشت ، بنابراین هر نوع مقاله ای نوشته می شد ، در حالی که مقالات مطابق تأکیدات مقام معظم رهبری باید دو کار اساسی انجام دهند ، یکی تأمین نیازهای کشور و روشهایی را برای تأمین نیازهای کشور پیشنهاد دهید تا مجبور نشویم همه چیز را وارد کنیم ، و دوم اینکه ، برای نوآوری در علم اقدام کنیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: از طرف دیگر ، مقاله ای در مورد توضیح نیازهای کشور و راه حل آن در مقالات ESA منتشر نخواهد شد و “نوآوری ها” در یک روز به اتمام نمی رسند ، اما این کار طول می کشد سالها کار “برای اینکه به نتیجه جدیدی منجر شود و کارهای موجود به حاشیه نرود ، دو مورد فوق از مد افتاده است.
“استیون وینبرگ ، فیزیکدان برجسته و برنده جایزه نوبل فیزیک که استاد من در برکلی نیز بود ، چند سال پیش در مصاحبه ای گفت که من در 40 سال گذشته مقاله ای از جهان اسلام دریافت نکرده ام که ارزش خواندن دارد ، مقالات ارزشمندی از مسلمانان ساکن غرب دریافت کردم اما از مسلمانانی که در کشورهای ما زندگی نمی کنند.
وی افزود: به همین دلیل در سال 1986 گزارش مفصلی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه دادم ، همچنین در روزنامه ایران نیز منتشر شد و من گفتم كه این نابودی علم ایران بود و هیچ ارزشی نداشت. به عنوان مثال ، ما بیشترین مقالات در زمینه شیمی و همچنین بیشترین واردات را داریم. “وی همچنین محصولات شیمیایی توزیع کرد ، بنابراین مقالات به ما در تأمین نیازهای کشور کمک نکردند.
عدم توجه شورای عالی انقلاب فرهنگی به مشکلات آیین نامه پرورش اساتید
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در سالهای اخیر بر اساس تعداد مقالات ، بارها اعلام شده است که ایران در خاورمیانه رتبه اول را دارد و من بارها به آن اعتراض کردم ، تا اینکه در فوریه 1996 در جلسه شورای عالی انقلاب. “فرهنگی من اظهار داشتم که چرا اعتراضات مورد توجه قرار نمی گیرد ، دکتر عبدالله جاسبی (عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی) نیز سخنان من را تکرار و تأیید کرد و گفت که ما سالها اعلام کرده ایم که این آیین نامه اشتباه است ، اما اهمیت او داده نمی شود
وی افزود: بنابراین ، برای بررسی موضوع باید کمیسیونی در همان سال تشکیل می شد. این کمیسیون با تعداد زیادی عضو تشکیل شد. بیشتر افراد دعوت شده به این کمیته همان “نویسندگان مقاله” و “همان” بودند. مقاله نویسان “.” من به این قضیه اشاره کردم ، چند نفر در حوزه پزشکی که علی رغم مقالات زیاد مقاله های زیادی نیز داشتند ، این موضوع را مطرح کردند ، اما روسای جمهور شریف و دانشگاه فنی تهران گفتند که قصد انتشار مقاله را ندارند؟
آیین نامه ارتقا وزارت علوم در 28 صفحه هیچ یک از مشکلات اصلی را حل نمی کند
گلشنی اضافه کرد: من گفتم کسی که گفت مقاله را منتشر نکنید باید بر اساس اولویت ها باشد ، بنابراین تصمیم بر این شد که این کمیسیون ادامه یابد و قوانین را برای ارتقا آماده کند و آنها را علیرغم ارائه به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه دهد. واقعیتی که بیش از 3 سال گذشته است. “تا سال گذشته ، وقتی وزارت علوم یکی یکی به دانشگاه ها صادر می کرد ، هیچ آیین نامه ای ارائه نمی شد که به هیچ وجه مشکل را حل نمی کرد. اکنون آیین نامه تهیه شده توسط وزارت علوم 28 صفحه است. این جزئیات است هیچ یک از مشکلات اصلی ما را حل نمی کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در بهمن ماه سال 96 ، با توجه به اهمیتی که وزرای علوم و بهداشت به مجله “طبیعت” می دهند ، مجله “طبیعت” 2016 من او را به جلسه ای با حضور وزرای فوق الذکر بردم. این مجله مقاله ای داشت مبنی بر اینکه “هرچه مقاله کمتری داشته باشد ، دانش بهتری خواهد داشت”.
وی افزود: در جلسه دیگری از مجله 2018 من هم طبیعت را گرفتم و گفتم ، ببینید مقاله چه می گوید؛ اکنون زمان آن است که “قضاوت مطالعه” را تغییر دهیم نه تنها از طرف مجله و تعداد استنادها ، بلکه همچنین از نظر محتوا. گفتم این بیانیه ای از سانفرانسیسکو بود که هزاران امضا و تعدادی از دانشگاه های غربی از آن پشتیبانی کردند.
تصویب قوانین مربوط به افزایش دو جلسه دیگر دولت به نفع دولت نیست
وی ادامه داد: من گفتم ، بیایید نکاتی را که باعث تغییر علم در کشور می شود ، بررسی کنیم ، نکاتی که مورد توجه قرار نگرفته اند و اکنون آنها این آیین نامه دقیق را نوشته اند ، این آیین نامه دقیق را در دو جلسه بررسی می کنند که بقیه اعضای این دولت کافی نیست ، ما مقررات اساسی در مورد این آیین نامه داریم. در مقاله ای که در سال 2007 نوشتم و در یک روزنامه ایرانی منتشر شد ، گفتم که سوالات بسیار خوبی وجود دارد.
معیارهای قوانین ترفیع باید تغییر کند
؟ یکی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: “در این سال ها مواردی را در دانشگاه فنی شریف شاهد بوده ام. من حتی اعلام کردم که در این دوره گذشته دولت بر اساس کتابی در سراسر جهان در یکی از مهمترین دانشگاههای آمریکا فردی بود و دانشگاهها یکبار او را از دستیار به استاد ارتقا دادند ، بنابراین معیارها باید تغییر کنند. با دو جلسه کار را تمام کنید.
به گفته مر ، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اخیراً از بازنگری و تدوین آیین نامه جدید ارتقا of اساتید خبر داده است.
[ad_2]