مأموریت غیرممکن “سلطان آشوب” / پایان ضد “غنی” ضدایرانی چه بود؟ خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

[ad_1]

گروه سیاسی ، خبرگزاری مهر – محمد مهاجرانی ؛ اگر تاریخ را مطالعه کنیم ، با رویدادهای مشابهی روبرو می شویم که می توانند در دوره های مختلف تکرار شوند. به عنوان مثال ، هنگامی که آخرین رئیس جمهور افغانستان دوران کودکی خود را در جنوب کابل گذراند ، محمد مصدق ، نخست وزیر وقت ایران ، ظرف سه روز از اوج اعتماد و وابستگی به ایالات متحده خارج شد.

اگرچه محمد مصدق برای اجرای تصمیمات خود راه اشتباهی را انتخاب کرده است ، اما عشق به کشور نخست وزیر ایران را تا آخرین لحظه در تهران نگه داشته است. درست در مقابل “محمد اشرف غنی احمدزی” ، که پس از توافق های پشت صحنه با نیروهای اشغالگر ، فرار را با چند چمدان انتخاب کرد.

محمد اشرف غنی احمدزی آخرین رئیس جمهور جمهوری اسلامی افغانستان بود که در سال 1328 در کابل متولد شد.

غنی در رشته علوم سیاسی از دانشگاه آمریکایی بیروت فارغ التحصیل شد. هنگام تحصیل در بیروت ، او با رولاگنی آشنا شد و آنها ازدواج کردند.

وی پس از بازگشت به افغانستان سه سال در دانشگاه کابل تدریس کرد تا اینکه در سال 1977 پس از کسب بورسیه به ایالات متحده و دانشگاه کلمبیا رفت. دو دختر ثروتمند نیز در ایالات متحده متولد شده اند و عملاً شهروندان آمریکا هستند.

پس از فارغ التحصیلی ، غنی برای تدریس در دانشگاه کالیفرنیا ، برکلی دعوت شد و به مدت هشت سال در دانشگاه جان هاپکینز ایالات متحده تدریس کرد. او همچنین در پشت رادیو بی بی سی فعالیت می کند.

در سال 2002 ، در اولین دولت پس از حمله آمریکا و ناتو به افغانستان ، وی به عنوان مشاور حامد کرزی و وزیر دارایی منصوب شد ، اما دو سال بعد (2004) وی از دولت کناره گیری کرد و رئیس دانشگاه کابل شد.

بلندپروازی های غنی ؛ از نامزدی برای دبیرکل سازمان ملل تا رئیس جمهور افغانستان

غنی هنوز بلندپروازی های زیادی دارد و در سال 2006 نامزد پست دبیرکل سازمان ملل متحد و جانشین کوفی عنان خواهد شد.

اشرف غنی در سال 2009 برای اولین بار در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان با شعار “حکمرانی خوب ؛ “اقتصاد پویا و فرصت های شغلی برای مردم افغانستان” شرکت کرد و تنها 3 درصد آرا را به دست آورد.

در دوره دوم ریاست جمهوری حامد کرزی در سال 2010 ، اشرف غنی مسئول برنامه انتقال مسئولیت های امنیتی از نیروهای خارجی به نیروهای محلی بود.

اما در انتخابات ریاست جمهوری 2014 ، غنی بار دیگر شانس خود را برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری امتحان می کند ، این بار با 37 درصد آرا ، بعد از عبدالله عبدالله در رتبه دوم. اگرچه این انتخابات به دور دوم موکول می شود ، اما در پی تقلب گسترده در مبارزات انتخاباتی غنی ، این امر به یک چالش و درگیری سیاسی جدی برای این کشور تبدیل می شود و زمینه را برای دخالت خارجی در مناطق مختلف کشور باز می کند.

در 20 سپتامبر 2014 ، در بحبوحه چالش های سیاسی و اختلافات میان حامیان غنی و عبدالله ، جان کری وزیر امور خارجه وقت ایالات متحده به کابل سفر می کند تا دولت را برای وحدت ملی در افغانستان جایگزین اشرف غنی تشکیل دهد. رئیس جمهور و عبدالله عبدالله را به عنوان مدیر اجرایی منصوب می کند.

غنی همچنین در سال 1998 ، در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ، از طریق ائتلاف با امرالله صالح و سرور دانش ، نامزد ریاست جمهوری می شود.

قطب بندی غنی بین فارسی و پشتون

اما اشرف غنی برخلاف تفکر غربی و اعتبار فکری اش دارای شخصیتی سرسخت بود. وی در دوران تصدی خود به عنوان یک مقام ارشد در افغانستان ، همواره به دنبال حذف رقبا و افراد ماهر ، به ویژه رهبران مجاهدین سابق مانند اسماعیل خان و احمد مسعود بود.

نوذر شفیعی ، تحلیلگر مسائل سیاسی به مهر گفت: “آقای غنی از موقعیت اجتماعی چندانی در جامعه افغانستان برخوردار نبود.” وی در واقع با حمایت آمریکایی ها و سوء استفاده از نام مردم پشتون به قدرت رسید. “

وی افزود: “آقای غنی تأثیر چندانی در مردم پشتون و وابستگان آنها ندارد و خانواده اصلی وی نیز در ایالات متحده و اروپا زندگی می کنند که ریشه های میهنی آنها عملاً از جامعه افغانستان بریده شده است. “بنابراین ، در اصل ، او از حمایت سیاسی چندانی برخوردار نبود و از نیروهای سیاسی م influثری برخوردار نبود تا بتواند به این سیاست قبلی همکاران و متحدانش ادامه دهد.”

اما یک لحظه بسیار عجیب که در طول زندگی سیاسی اشرف غنی پدیدار شد ، تلاش وی برای ایجاد دوگانگی بین زبان های اصلی افغانستان از جمله فارسی و پشتو بود.

او برای تقویت این سیاست تفرقه افکنانه ، گاهی مواضع نامفهومی را علیه ایران اتخاذ می کرد ، که بعداً توسط برخی از عوامل دولتی یا یکی از شبکه های تلویزیونی خارجی کشور ادامه یافت.

غنی به دنبال حذف زبان فارسی در افغانستان است

شفیع گفت: “آقای غنی تلاش می کند که فارسی را که هزاران سال است در جامعه افغانستان ریشه دوانده و به عنوان یک زبان رسمی مطرح شده است ، از زبان رسمی افغانستان حذف کند و تعصبات افراطی پشتون را ترویج دهد.”

به گفته نماینده سابق پارلمان ، “غنی با بسیاری از کشورهایی که ممکن است روابط خوبی با جمهوری اسلامی ایران نداشته اند ، رابطه و دوستی برقرار کرده است.” او حق دارد با هر کشوری که مایل است روابط برقرار کند. “

از سوی دیگر ، میتبی نوروزی ، کارشناس روابط بین الملل ، در مصاحبه با مهر ، در تحلیل ابعاد قومی اشرف غنی ، تأکید می کند: «درک قابل درک از این بعد آقای غنی این است که جنبشهای سیاسی و اصلی سیاسی در افغانستان باید به نفع مردم پشتون شکل بگیرد و جریانهای غیر پشتون که معمولاً فارسی زبان ، متمایل و ذاتاً در ایران متحد هستند ، باید از جریان اصلی قدرت دور باشند و نمی توانند بازی کنند. نقش مهمی در فضای سیاسی توده ای ایفا می کند. “این کشور را بازی کنید.”

جریان سیاسی غنی به دنبال ایجاد اختلاف با ایران بود

جریانهای مربوط به اشرف غنی حتی در آخرین روزهای سقوط افغانستان از موضع خصمانه علیه ایران دریغ نکرده اند و برخی از مقامات دولتی به ابتکارات صلح ایران در افغانستان حمله کرده اند.

در بحث اخیر در خبرگزاری مهر ، عبدالرضا فرجیراد ، دیپلمات و کارشناس سیاسی سابق ایران ، به این موضوع اشاره کرد و گفت: به تهران آورده شده و می خواهد از طالبان حمایت کند. “مهم نیست که یک خبرنگار چقدر می گوید کشورهای دیگر از جمله ایالات متحده ، روسیه ، تاجیکستان ، چین و ازبکستان با طالبان مذاکره کرده اند ، این مرد همچنان به مردم می گوید که ایران از طالبان حمایت می کند.”

این تحلیلگر سیاسی می گوید: “این مرد به عنوان نماینده دولت اشرف غنی به تلویزیون آمد و اظهارات غیر منطقی با هدف نابودی ایران در میان مردم افغانستان انجام داد.”

نکته عجیب دیگر در اظهارات اشرف غنی سخنرانی وی در افتتاح سد کمال خان بود که در آن اعلام کرد به کشور ما اجازه می دهد از آب رودخانه هیرمند فقط در مقابل دریافت نفت از ایران استفاده کند.

این اظهارات متناقض و البته غیرقانونی (برخلاف توافق ایران و افغانستان در مورد رودخانه هیرمند در سال 1351) یا گاهی برخی ادعاهای دروغین از بدرفتاری جریان های مربوط به غنا با مرزبانان کشورمان با شهروندان افغان باعث در برخی رسانه های خارجی جنجالی شود با این حال ، این امر به پیوند عمیق دو ملت ، ایران و افغانستان آسیب نرساند.

فرمایش رهبر انقلاب برای آموزش کودکان افغان

اقدامات و باج گیری جریان نزدیک به اشرف غنی ، در حالی که در بحبوحه مشکلات اقتصادی کشورمان ، ایران میلیون ها شهروند افغان را می پذیرد. نقطه عطف این مهمان نوازی سخاوتمندانه را نیز می توان فرمان رهبر معظم انقلاب در تربیت فرزندان شهروندان افغان (حتی اشخاص غیرقانونی) دانست که ریشه های عشق بین دو ملت را بیشتر تقویت می کند.

از سوی دیگر ، در همه سالهایی که جریان نفاق در افغانستان به دنبال ایجاد اشتباهات بین دو ملت در افغانستان بود ، جوانان و رزمندگان افغانستان به همراه رفقای ایرانی به فرماندهی سردار شهید های قاسم سلیمانی در راه بودند. جبهه های امنیت و صلح جهانی شهدا در این راه بقای وحدت دو ملت را تضمین می کنند.

فرار از افغانستان با هماهنگی ایالات متحده انجام شد

سرانجام ، محمد اشرف غنی احمدزی در 15 اوت 1400 ، پس از محاصره کابل توسط نیروهای طالبان ، در میان تعداد زیادی محافظ ، در بحران بحران و به گفته برخی منابع ، در امارات مستقر شد.

به عقیده بسیاری از کارشناسان ، برخلاف ادعای غنی مبنی بر خروج وی از افغانستان برای جلوگیری از بحران ، خروج ناگهانی گانی از کابل در هماهنگی کامل با آمریکایی ها بوده و هدف آن ایجاد ناآرامی های بیشتر در منطقه است.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید