[ad_1]
دکتر احسان آریانان ، مدیر گروه فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ، در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد چشم انداز ایران برای کسب دانش و توسعه فناوری ابر رایانه در مقیاس پتافلوپس ، اظهار داشت: گسترش دانش بشری در زمینه های مختلف علمی و مهندسی افزایش می یابد استفاده از سیستم هایی که می توانند نیازهای محاسبات بالا و پردازش را برآورده کنند.
وی ادامه داد: یکی از اصلی ترین ویژگی های توسعه این قرن افزایش حجم و پیچیدگی داده ها و پیچیدگی محاسبات مربوط به داده های به دست آمده در زمینه های مختلف علمی و صنعتی است.
آریانانیان گفت: در همین راستا با راه اندازی آزمایشی ابر رایانه سیمرغ در هفته ارتباطات امسال ، بخشی از نیازهای کشور در زمینه پردازش فوق سریع برآورده می شود و ایران جزو 30 کشور دارای ابر رایانه با ظرفیت روشن خواهد بود. مقیاس Petaflops. “
وی گفت: تعداد کشورهایی که دانش فنی در زمینه طراحی و ساخت ابر رایانه ها در مقیاس پتافلوپس را دارند بسیار کمتر از این تعداد است و این افتخاری بزرگ برای جامعه علمی و فناوری کشور است.
خدمات ابر رایانه سیمرغ تا پایان تابستان در دسترس خواهد بود
مدیر سیستم عامل های فناوری اطلاعات در انستیتوی ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: “برنامه هایی مانند هوش مصنوعی ، داده های بزرگ ، اینترنت اشیا و سیستم های پردازش و محاسبات با کارایی بالا تأثیر عمده ای در تسریع روند نیازهای پردازش فوق العاده سریع دارند. در سالهای آینده “
وی افزود: بنابراین ، م Instituteسسه تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات به نمایندگی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در نظر دارد ابررایانه های جدیدی مانند “ابر رایانه مریم” را با قدرت پردازش بسیار بالاتر از سیمرغ در مقایسه با بهره برداری طراحی و بسازد. ظرفیت پردازش ابر رایانه سیمرغ. “همچنین ، اقدام کنید.
آریانان افزود: در حال حاضر قدرت احتمالی CPU ابر رایانه سیمرغ ، که به صورت آزمایشی در دانشگاه فنی امیرکبیر اجرا می شود ، بیش از پتافلاپس است (یک میلیارد عملیات شناور 64 بیتی در هر ثانیه) که تکمیل شده و در مرحله نهایی است. مراحل “این محصول در حال تولید ، آزمایش و بهره برداری است و امیدواریم خدمات آن تا پایان تابستان امسال به صورت تجاری در دسترس مشتریان باشد.
مدیر تیم IT در انستیتوی تحقیقات و ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: برنامه ریزی های لازم برای ارتقا capacity ظرفیت پردازش ابر رایانه سیمرغ به 5 پتافلاپ با استفاده از زیرساخت های فعلی و تا 10 پتافلاپ با زیرساخت های توسعه یافته در فازهای بعدی انجام شده است.
از ابر رایانه سیمرغ استفاده می شود
وی در پاسخ به این سال که چه برنامه هایی برای این فناوری ارائه می شود و اکنون می توان از چه برنامه هایی از این ابر رایانه در کشور استفاده کرد ، توضیح داد: امروزه طیف گسترده ای از صنایع در زمینه های مختلف مانند انرژی ، بهداشت و درمان ، حمل و نقل ، سرگرمی و سایر صنایع نیاز به صنایع سنگین دارند در حال پردازش. قابلیت های پردازش و محاسبات قدرتمندتر به این صنایع متنوع اجازه می دهد تا سریعتر محصولات جدید سریعتر تولید کنند که این خود عامل اصلی در ارائه خدمات بهتر است.
آریانان افزود: علاوه بر این ابررایانه ها در شبیه سازی کمک بزرگی می کنند. شبیه سازی به محاسبات عددی امکان درک و پیش بینی رفتار سیستم های مهم علمی یا فنی را می دهد. این شبیه سازی امکان طراحی بهتر و سریعتر محصول را فراهم می کند و سرعت نوآوری را تسریع می کند. به عنوان مثال ، این شبیه سازی به شرکت های تولید کننده موتور اجازه می دهد تا با سرعت و هزینه کمتری موتورهای دیزلی بهتری ایجاد کنند و به شرکت های تولید کننده تایر اجازه می دهد تایرهای ایمن تری را بسیار سریعتر تولید کنند.
وی گفت: این قابلیت همچنین به ایرلاین ها این امکان را می دهد تا هواپیماهای ایمن تری را با مصرف كمتر تولید كنند و همچنین به شركت های لوازم خانگی اجازه تولید محصولات خانگی با كیفیت بالا و كارآمد را می دهد. به طور کلی ، رایانه های قدرتمندتر شبیه سازی بهتر و پیش بینی های قابل اطمینان تری را ارائه می دهند.
آریانان تأکید کرد: همچنین ابررایانه ها برای عملیات رندر در کاربردهایی مانند تولید فیلم ، انیمیشن ، طراحی داخلی ساختمان ، دکوراسیون و معماری و موارد مشابه دیگر که یکی از سخت ترین و زمانبرترین مراحل تولید است بسیار مفید هستند.
به گفته وی ، در حال حاضر در کشور برای کاربردهای ویژه مانند تجزیه و تحلیل داده های زمین شناسی ، تصویربرداری ، پیش بینی هوا ، تجزیه و تحلیل داده های ژنتیکی و تجزیه و تحلیل داده های بزرگ در برنامه های مختلف ، ما به ابر رایانه هایی با قدرت پردازش بسیار بالا نیاز داریم.
مشتریان ابر رایانه سیمرغ چه کسانی هستند؟
مدیر گروه فناوری اطلاعات در انستیتوی تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: مشتریان ابررایانه سیمرغ به سه دسته مدیریت کلی تقسیم می شوند (برای تأمین نیازهای سازمان های دولتی مانند هواشناسی ، علوم زیستی ، زمین شناسی و …) ، علوم (برای تأمین نیازهای دانشگاه های کشور ، مراکز تحقیقاتی و تحقیقاتی) و تجارت (برای تأمین نیازهای صنعت و بخش خصوصی کشور) از هم جدا شده اند.
وی خاطرنشان کرد: بخش دولتی سهم زیادی از مشتریان ابر رایانه سیمرغ را شامل می شود. تحقیقات نشان می دهد که مشتریان بخش دولتی معمولاً نیازهایی از جمله ادغام نیازهای پردازش و ذخیره سازی شرکت های وابسته خود ، اطلاعات مربوط به سازمان آنلاین و تصمیم گیری در زمان واقعی برای داده های بزرگ ، و قدرت پردازش سازمان ها و شرکت های وابسته خود را به خارج از کشور یا اجاره داده اند.
آریانان افزود: نیازهای اصلی مشتریان در قسمت دوم یعنی. دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی نیاز به قدرت پردازش کافی برای شبیه سازی مهندسی ، پردازش اطلاعات ، به ویژه در قالب فیلم ، نیاز به پردازش با سرعت بالا در موتورهای جستجوی محلی را شامل می شوند. “
وی افزود: در قسمت سوم ، یعنی صنعت و بخش خصوصی ، حوزه های مختلفی از جمله کشاورزی ، صنایع غذایی ، صنایع نساجی ، صنایع چوب ، صنعت نفت ، گاز و پتروشیمی ، ساخت ماشین آلات و تجهیزات ، صنایع دارویی و پزشکی ، خودروسازی و صنایع قطعات یدکی ، صنایع حمل و نقل و صنایع راه و ساختمان وجود دارد که می توانند از خدمات ابر رایانه سیمرغ استفاده کنند.
مدیر سیستم عامل های فناوری اطلاعات در پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: “همچنین در این بخش می توان بسیاری از برنامه های کاربردی مربوط به صنایع IT را برای ابررایانه سیمرغ ارائه داد. مانند برنامه های خدمات مالی ، ارتباطات از راه دور ، بورس سهام ، خرده فروشی آنلاین ، رسانه ها و بازی های آنلاین و سرگرمی و سایر برنامه های مربوط به فناوری اطلاعات.
نحوه استفاده شرکتها از ابر رایانه ها
مدیر گروه سیستم عامل های فناوری اطلاعات در موسسه تحقیقات و ارتباطات در پاسخ به این س howال که چگونه مشاغل می توانند برای استفاده از برنامه های ابر رایانه ای درخواست دهند ، گفت: آدرس http://simorgh.cloud در نظر گرفته شده است. در حال حاضر ، پس از کشف آزمایشی ابررایانه سیمرغ ، ارائه خدمات آن در مرحله اول بخشهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با هماهنگی موسسه تحقیقات و ارتباطات و فناوری اطلاعات آغاز شد.
وی ابراز امیدواری کرد با برنامه ریزی های انجام شده ، خدمات ابر رایانه سیمرغ تا پایان تابستان امسال به صورت تجاری در دسترس عموم قرار گیرد.
به گفته آریانان ، مدل قیمت گذاری خدمات ابررایانه سیمرغ و مشوق ها و نرخ های ترجیحی آن نیز در حال نهایی شدن است که پس از تصویب در هیئت مدیره طرح ابررایانه سیمرغ و هیئت فنی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، به اطلاع عموم خواهد رسید.
وی ادامه داد: مهمترین خدمات سیمرغ برای پردازش مستقیم ابر رایانه ها برای دانشگاه ها ، شرکت های خصوصی و ارگان های دولتی شامل پردازش به عنوان سرویس (CompaaS) ، محاسبات سریع به عنوان سرویس (HPCaaS) ، برنامه به عنوان سرویس (APPaaS) ، ذخیره سازی به عنوان سرویس (STaaS)) ، Big Data as a Service (BDaaS) ، هوش مصنوعی به عنوان سرویس (AIaaS) و Rendering که در مرحله اول این خدمات را به وزارت ارتباطات ارائه می دهند آغاز شده است.
مدیر گروه فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: علاوه بر این ، برای عملی ساختن مزایای این پروژه و امکان توسعه نوآوری های مشاغل دانش بنیان ، شرکت های نوپا و مراکز تحقیقاتی مبتنی بر خدمات ابر رایانه سیمرغ ، اقدامات لازم برای ایجاد و توسعه یک سیستم بازار برداشته شده است که همچنین امکان مشارکت ارائه دهندگان خدمات شخص ثالث بر اساس خدمات ابر رایانه سیمرغ را دارد.
وی اظهار داشت: به محض راه اندازی و اجرا شدن سیستم ، هیچ محدودیتی در زمینه نوآوری و خدمات جدید در بستر ابر رایانه سیمرغ وجود نخواهد داشت و علاوه بر خدمات مستقیمی که ابر رایانه می تواند به جامعه هدف ارائه دهد ، می توان سایر خدمات جدید را نیز مشاهده کرد . “
جایگاه کشورهای مختلف جهان در ساخت ابررایانه ها
آریانان در مورد وضعیت ساخت ابر رایانه ها در جهان و ظرفیت پردازش سایر کشورها گفت: با توجه به اهمیت ابر رایانه ها برای پیشبرد اهداف استراتژیک و مهم کشورها ، برای ارزیابی و رتبه بندی آنها نیاز به مرجع است. به همین منظور ، پروژه ای به نام TOP500 وجود دارد که 500 قدرتمندترین کامپیوترهای جهان را از نظر قدرت پردازش معرفی و رتبه بندی می کند. با توجه به اهمیت و اهمیت مصرف انرژی در ابر رایانه ها ، پروژه Green500 لیستی جداگانه از 500 قدرتمندترین ابر رایانه یا ابررایانه سبز در سال منتشر می کند.
وی تأکید کرد: در حال حاضر ابر رایانه ژاپنی با ظرفیت پردازش 415 هزار و 530 ترافلاپ در سال 2020 در رتبه اول TOP500 قرار دارد و مقام دوم با ظرفیت پردازش 148 هزار و 600 ترافلاپ متعلق به ایالات متحده است. ابر رایانه های آمریکایی نیز در رده های سوم ، 3 ، 5 و 9 از 10 برتر قرار دارند.
مدیر گروه فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: چین دارای دو موقعیت چهارم و ششم ، مقام چهارم با ظرفیت پردازش 93 هزار و 14 ترافلاپ است. در همین حال ، ایتالیا با ظرفیت پردازش 35450 ترافلاپ در رتبه 8 قرار دارد. ابر رایانه سعودی با ظرفیت پردازش 22،400 teraflops دهمین لیست در ماه نوامبر است 2020 TOP500 واقع شده است.
وی گفت: “در حال حاضر ، تمام 500 ابررایانه برتر جهان ظرفیت پردازش اسمی بیش از 2.5 petaflops دارند.” اگرچه دانشگاه فنی امیرکبیر (به عنوان قوی ترین ابر رایانه کشور) در سال 1390 موفق به کسب رتبه در 500 ابررایانه برتر جهان شد ، اما در شرایط فعلی با پیشرفت سایر ابر رایانه های جهان و اقامت طولانی کشور در این زمینه ، سریعترین ابر رایانه های کشور است. آنها چندین هزار برابر از بهترین ابر رایانه های جهان کندتر هستند.
آریانان تاکید کرد: پیش بینی می شود با به روزرسانی بستر پردازنده و افزایش قدرت پردازش ابر رایانه سیمرغ در مرحله بعدی ، ابررایانه سیمرغ در بین 500 ابررایانه برتر جهان قرار گیرد.
[ad_2]